Kellék
filozófiai folyóirat

    folyóiratok   » Kellék
  szerzõk a b c d e f g h i j k l m n o p r s t u v w x z  
  keresés á é í ó ö ő ú ü ű ă â î ş ţ
  összes lapszám » 15–16. szám, 2000 (Ludwig Wittgenstein; Vallásfilozófia) »
 


| észrevételeim
   vannak


| kinyomtatom

| könyvjelzőzöm


 
  
 

E számunk szerzői:

 

Csiky Huba – 1977, Dicsőszentmárton. A BBTE Filozófia Karának IV. éves hallgatója.

Demeter Attila – 1972, Szentegyháza. 1996-ban végzett a BBTE Filozófia Karán. A Kellék alapító szerkesztője. Jelenleg a BBTE tanársegédje, illetve ugyanitt doktorandus.

Györgyjakab Izabella – 1975, Bereck. 1998-ban végzett a BBTE Filozófia Karán. Jelenleg doktorandus az ELTE Filozófia Dokotriskolájában., a Kellék szerkesztője. Idén jelent meg a kolozsvári Pro Philosophia Alapítvány kiadásában A szavak színeváltozása című, Wittgensteinról írott kötete.

Jakab Dénes Barna – 1976, Székelykeresztúr. 1998-ban végzett a BBTE Filozófia Karán. Jelenleg a BBTE Jogi Karának hallgatója, illetve az ELTE Jogi Karának doktorandusa.

Kerekes Erzsébet – 2000-ben végzett a BBTE Filozófia Karán. A hermeneutika alkalmazása a magyar kultúrában nevű mesterképző hallgatója. Jelenleg doktorandus az ELTE Filozófia Doktoriskolájában

Lehmann Miklós – 1968. Fiatal kutatói ösztöndíjjal az MTA Filozófiai Intézetének munkatársa, tanársegéd az ELTE Tanítóképző Főiskolai Karának Társadalomtudományi Tanszékén, valamint doktori tanulmányokat folytat az ELTE Pszichológiai Doktori Iskola megismeréstudományi alprogramján.

Losonczi Péter – 1970, Budapest. 1998-ban szerzett diplomát az ELTE BTK Filozófia Tanszékén. Jelenleg a Leuveni Katolikus Egyetem ösztöndíjasa. Alapító tagja a Magyar Filozófiai Társaság Vallásfilozófiai Szekciójának és az „Etika és társadalom” interdiszciplináris kutatócsoportnak.

Mekis Péter – filozófus, fordító, a Szegedi Tudományegyetem Filozófiai Tanszékének tanársegéde.

Pléh Csaba – 1945. A Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Tanszékének tanára, a Magyar Pszichológiai Szemle főszerkesztője, az MTA levelező tagja.

Sümegi István – 1966, Sárvár. Filozófiából 1992-ben szerzett diplomát az ELTÉ-n. A szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Európa tanulmányok tanszékének adjunktusa.

Szegő Katalin – 1933, Nagyvárad. Történelmet végzett a Bolyai egyetemen, filozófiatörténetből doktorált 1977-ben, a ’70-es évektől filozófiatörténetet tanít a BBTE magyar tagozatán. Számos tanulmány, esszé és könyv szerzője.

Taraş György – 2000-ben végzett a BBTE Filozófia Karán. A hermeneutika alkalmazása a magyar kultúrában nevű mesterképző hallgatója.

 
 
kapcsolódók
» a Kellék honlapja
» impresszum 1994-2004
 
további folyóiratok

» A Hét
» Altera
» Altera
» Átalvetõ
» Bázis
» Ellenpontok
» Erdélyi Fiatalok
» Erdélyi Gyopár
» Erdélyi Irodalmi Szemle
» Erdélyi Magyar Hírügynökség Jelentései 1983–1989
» Erdélyi Magyarság
» Erdélyi Mûvészet
» Erdélyi Múzeum
» Erdélyi Társadalom
» Erdélyi Tudósítások
» Glasul Minoritãților
» Glasul Minoritãților
» Hátország
» Helikon
» Hid
» Hitel
» Korunk
» Közgazdász Fórum
» Látó
» Magyar Kisebbség
» Provincia
» Romániai Magyar Jogtudományi Közlöny
» Székely Füzetek
» Székely Közélet 1928-1937
» Székelyföld
» Székelység 1905-1915
» Székelység 1931-1944
» Új Kelet
» Web

 
     

(c) Erdélyi Magyar Adatbank 1999-2018
Impresszum | Médiaajánlat | Adatvédelmi záradék